Roladki schabowe.

05 października


Roladki są bardzo proste do zrobienia, choć wcale na takie nie wyglądają. Smakują bardzo dobrze, choć preferuję drobiowe faszerowane mięsem mielonym, które być może pojawią się niedługo na blogu. Jednak są to zupełnie różne smaki, więc w zasadzie ciężko je porównywać. Te też zjadłabym teraz z chęcią :)


Roladki schabowe z serem

Składniki:
  • 4 plastry schabu
  • 4 słupki sera żółtego
  • 2 małe ogórki konserwowe
  • majeranek
  • oliwą
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

1. Plastry schabu rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i majerankiem. Skrapiamy oliwą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
2. Ogórki kroimy w ćwiartki (słupki) i razem z serem układamy na plastrach schabu. Zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami. 
3. Roladki zanurzamy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Obtaczamy w bułce. Smażymy na złoty kolor.
4. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i sosem czosnkowym.

Może Ci się spodobać

2 komentarze

  1. Wyglądają pysznie. Chętnie wprosiłabym się na taki obiadek ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka

    OdpowiedzUsuń