Dip bazyliowy
12 października
Prosty, szybki ze składników, które zwykle znajdują się w kuchni. Idealny dodatek do mięs oraz uwielbianych przeze mnie domowych paluszków. Należy tylko pamiętać, że przed jedzeniem, powinien poleżeć parę godzin w lodówce.
Dip bazyliowy
Składniki:
- 100 ml. jogurtu naturalnego
- 150 ml. śmietany 18%
- pęczek świeżej bazylii
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Czosnek oraz bazylię drobno siekamy, mieszamy ze śmietaną i jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dobrze schładzamy.
4 komentarze
Taki dip również robimy i bardzo lubimy:)
OdpowiedzUsuńTo musi byc bardzo aromatyczny i pyszny dip, muszę zapamiętać i zrobić go kiedyś.
OdpowiedzUsuńjadłem, nic specjalnego. bardziej jogurtowy, śmietanowy niż bazyliowy. niestety zioło kompletnie niewyczuwalne.
OdpowiedzUsuńLubię wszystkie potrawy w których jest bazylia!pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń