czwartek, 1 grudnia 2011

Pasta z curry do kanapek.



 Pasty z masła w połączeniu z razowym pieczywem, są świetnym pomysłem na kanapki.
Wcześniej miałam okazję spróbować pasty z ziołami oraz pasty z papryką, które pojawią się wkrótce na blogu. :) Pasta z curry charakteryzuje się dosyć specyficznym smakiem. Wydała mi się całkiem smaczna, ponieważ uwielbiam curry oraz musztardę, jednak preferuję dwie pozostałe. Dla zainteresowanych amatorów past kanapkowych i curry umieszczam przepis poniżej. :)


Pasta z curry

Składniki:
  • 10 dag. masła
  • 2 łyżki curry (radziłabym dać mniej)
  • 2 łyżki musztardy
  • szczypta imbiru
Do dekoracji:
  • zielone oliwki
  • liście bazylii


 1. Miękkie masło dokładnie ucieramy. W trakcie miksowania dodajemy curry.
2. Do masła dodajemy szczyptę imbiru oraz musztardę, dokładnie mieszamy.
3. Podajemy z razowym pieczywem, udekorowane zielonymi oliwkami i pokrojonymi w paski listkami bazylii.
 

1 komentarz:

Helen pisze...

Jestem fanką przyprawy curry, na pewno pasta musi być smaczna. Muszę spróbować:)