poniedziałek, 5 grudnia 2011

Warsztaty kulinarne z Knorr.




Jak wiele zawdzięczamy cywilizacji Majów? 
Jak filetować rybę? Czy łatwo kupić świeżą rybę w Polsce? 
Jak przygotować słodko-pikantnego sandacza po meksykańsku?
Jak smakuje wspólne gotowanie i jedzenie czternastu wspaniale przyrządzonych potraw kuchni meksykańskiej?


Po raz pierwszy miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych. To dla mnie bardzo miłe wyróżnienie, ponieważ mój blog istnieje od zaledwie kilku miesięcy. Mam nadzieję, że dzięki współpracy z Knorr, jeszcze nie raz będę miała okazję uczestniczyć w tak wspaniałym przedsięwzięciu. 

Na początku prezentacja szefa kuchni Knorr, pana Piotra Murawskiego na temat źródeł kuchni meksykańskiej, pokaz filetowania ryb oraz przygotowania nachos, tacos oraz tortilli. Następnie każdy wybrał swoje stanowisko pracy, by przygotować potrawę zgodnie z otrzymanym przepisem. 

Ja zajęłam się tym, w czym czuję się najpewniej, czyli pieczeniem. Przepis na upieczone przeze mnie brownies umieszczę jutro :)

Kiedy wszyscy skończyliśmy piec, kroić, gotować i dekorować, usiedliśmy znowu przy stole, by móc wszystkiego skosztować. Na koniec każdy z nas otrzymał wspaniałe żaroodporne podgrzewacze z produktami Knorr w środku. 

Poniżej kilka zdjęć z warsztatów. :)









4 komentarze:

Anonimowy pisze...

Było fajnie,pozdrawiam.

ilka_86 pisze...

Nie wiedziałam, że też blogujesz:) Miło było Cię spotkać:)

pozdrawiam cieplutko i mam nadzieję do zobaczenia na następnych :))

Joanna pisze...

Pozdrawiam :)

Ja również mam nadzieję, że do zobaczenia :)

Przypraw mnie pisze...

:) Warsztaty na pewno były owocne pod jednym względem dzięki nim trafiłam na Twój blog. A sprawia wrazenie godnego uwagi.
Pozdrawiam i zgłębiam co tworzysz
Ania